Ne Alegem Cu Ceea Ce alegem!

Citim in 1Imparati 17:1-16, ca datorita idolatriei in care se balacea si Israelul si Ahab, Ilie la porunca Domnului i-a spus lui Ahab: “Viu este Domnul Dumnezeu Lui Israel al carui slujitor sint ca in anii acestia nu va fi nici roua si nici ploaie decit dupa cuvintul meu”  Si-apoi Dumnezeu  Ii spune lui Ilie: “Du-te si ascunde-te linga piriul Cherit … Vei bea apa din piriu si iata ca am poruncit corbilor sa te hraneasca acolo”. Si-ntradevar, acolo linga piriul Cherit pentru circa 2 ani Ilie a fost hranit de corbi cu paine si carne’ de doua ori pe zi, si dimineata si seara.  La un moment dat insa s-a uscat piriul. Si Dumnezeu ii spune iarasi lui Ilie: “Scoala-te si du-te du-te la Sarepta… iata ca am poruncit unei femei  vaduve sa te hraneasca acolo”. De remarcat faptul ca intai a poruncit corbilor sa-I hraneasca proorocul, si-acum porunceste unei vaduve sa faca acelasi lucru!

Ceea ce doresc sa spun in aceste citeva rinduri, e ca acelasi Dumnezeu care-a poruncit secetei sa loveasca casa lui Ahab ca si tara Israelului datorita neascultarii lor, acelasi Dumnezeu a poruncit grijei  si Providentei Divine sa se ocupe de Ilie datorita ascultarii de care-a dat dovada. Pentru ca vedeti d-voastra, El porunceste atit binecuvintarilor cit si necazurilor sa dea navala in vietile noastre in functie de ascultarea sau neascultarea noastra de El. Si stim ca ceea ce El porunceste, se intimpla intocmai!

Te’ntreb asadar: cum stai cu ascultarea? Cum stai cu ea? Pentru ca de ea depinde TOTUL, de ea depinde ceea ce va bate la usile caselor noastre, binecuvintarile si ocrotirea Lui, sau pedeapsa si lipsurile! 

Written by

No Comments Yet.

Leave a reply