Planul lui Dumnezeu pentru vietile noastre

Unul dintre versetele mele preferate il gasim scris in Ier.29:11, si care spune: “Caci Eu stiu gindurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ginduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si-o nadejde”. Fiecare dintre noi dorim si sigur ca urmarim fericirea noastra ca si a celor dragi ai nostrii. Absolut nimic gresit cu o astfel de dorinta. De fapt, nu cred sa fi intilnit pe nimeni pina acum care sa se scoale dimineata dupa dimineata planuind minutios cum sa-si ruineze viata, si nu cred sa fi intilnit nici tu o astfel de persoana, sau cel putin asa sper. Cit de minunat ca Tatal nostru Ceresc ne-a asigurat un viitor sublim, si nu numai in ceea ce priveste Imparatia care va sa vina, ci si pentru tot timpul cit vom pribegii in aceasta lume a neajunsurilor, a zbuciumurilor si-a dezmagirilor. Si-aceasta fagaduinta a binecuvintarilor Lui n-a fost parca niciodata mai binevenita ca astazi, cind ne confruntam cu atitea crize fie pe plan politic, economic sau social, pentru ca va vedeti d-voastra, indiferent cit de acut haosul in care ne aflam ca societate, Cel care ne poarta de grija, niciodata nu se afla in incurcatura.

Va trebui insa sa intelegem ca promisiunea citata mai sus e conditionata pe ascultarea noastra de Domnul, in a-I da voie sa planifice El pentru vietile noastre. La urma urmei a spus: “sa va dau un viitor si-o nadejde”. El e Cel care n-i le da, si-o face daca-I ingaduim sa aduca la indeplinire planul Lui pentru vietile noastre. Ma tem ca prea multi dintre noi Ii cerem cu atita piosenie sa ne calauzeasca in toate, si nu terminam bine cu rugaciunea si ne si punem pe-a face planuri si-apoi Ii cerem sa le binecuvinteze, uitind de fapt ca a-I cere sa ne calauzeasca inseamna de fapt sa-I cerem sa planuiasca El pentru vietile noastre. Si dati-mi voie sa  sa spun, ca El intotdeauna binecuvinteaza planurile Lui.

Si tu ai un plan, si El are un Plan pentru viata ta. Ceva insa imi spune si nu cred sa ma-nsel, ca Planul Lui e infinit mai beneficiar decit planul tau! De ce, probabil ca’ntrebi? Pentru ca El cunoaste viitorul, stie de ce ai nevoie, intrucit e deja acolo!

Written by

No Comments Yet.

Leave a reply