Un Singur Lucru Iti Lipseste

“Marto, Marto, pentru multe lucruri te ingrijorezi si te framinti tu, dar un singur lucru iti trebuieste… Maria si-a ales partea cea buna care nu i se va lua.” Luc.10:41,42.  Acestea sint cuvintele pe care Isus  le-a spus Martei cind aceasta I s-a plins ca Maria sora ei a incetat s-o mai ajute in a-I pregati o masa festiva, optind in schimb sa se aseze la picioarele Lui si sa-L asculte vorbind din Cuvint. I-a spus asadar Martei:

1)“pentru multe lucruri te ingrijesti si te framinti tu”… Ca cei mai multi dintre noi, nu-i asa? Ne framintam si-alergam de dimineata pina seara in efortul de-a ne ‘realiza’, si uite-asa ajungem de stringem niste banuti pe care-i dam apoi pe doctori sa ne ‘repare’ pentru ca ne-am ramolit in urma goanei in care-am fost angrenati o viata’ntreaga dupa asa numita ‘realizare’.

2)“un singur lucru iti lipseste”…. Nu doua, trei, sau ….treisprezece! Doar unul singur! Aidoma noua! Care, probabil ca intrebati? Il gasim in Mat.6:33 unde scrie “Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate celelate lucruri v-i se vor da pe deasupra.”

3)“Maria si-a luat partea cea buna”… De remarcat ca nu i s-a impus, ci si-a ales-o ea!  Noi determinam destinul nostru etern prin alegerile pe care le facem in viata aceasta. Nu Dumnezeu, macar c-ar putea! Si nici altii! Pentru ca de ratam Mintuirea, fereasaca Dumnezeu, sa nu putem da vina pe altii.

4)“care nu i se va lua”… Cind iubesti ceea ce Dumnezeu iubeste si alegi ceea ce Dumnezeu alege, alegerea ta va fi ocrotita cu inversunare de Dumnezeu. Cum anume?  Implinind fiecare fagaduinta pe care ti-a facut-o in Sfinta Scriptura in urma ascultarii tale de Cuvintul Lui. Sint fagaduinte care ‘nu t-i se vor lua’! 

 

 

 

 

Written by

No Comments Yet.

Leave a reply